chia mag előnyei, receptek

Chia-mag a hatékony tojáshelyettesítő

2018. október 04. 09:23 - kpeti1989

chia-mag-tojas-helyettesito.jpgChia-mag előnyei:

A chia-mag egy ősi gabona, amelyre tulajdonságainak köszönhetően napjainkban szuper élelmiszerként tekintünk. Számos jótékony hatással rendelkező termék, amely fogyasztásával egy egészségesebb és teljesebb életet élhetünk.

Biztonságosan beilleszthető bármely étrendbe, így bátran fogyaszthatjuk cukorbetegség, vegán és vegetáriánus étrend, valamint diéta során egyaránt.

Egészségre gyakorolt hatásai között fontos megemlítenünk magas omega-3 zsírsav és antioxidáns, valamint értékes tápanyag tartalmát, továbbá kiváló fehérje forrás.

A chia-mag alacsony kalória tartalma mellett kiváló rost forrás, tehát rendszeres és megfelelő fogyasztásával a nem kívánt kilóktól való megszabadulás rögös útján is hatékony segítséget nyújthat.

 

 Chia-mag és az ételallergia

Napjainkban egyre többen szenvedünk, valamilyen élelmiszer okozta allergiától.

Ételallergiának nevezzük azokat a kóros immunreakciókat, amelyek az adott élelmiszertől nem várt tünetet, vagy tünet együttest okoznak. Ez alatt beszélhetünk laktóz érzékenységről, tejallergiáról, tejcukor érzékenységről, tejfehérje allergiáról, gluténérzékenységről, valamint tojás allergiáról egyaránt.

A megfelelő vizsgálatok és a diagnózis felállítása után számos kérdés kavaroghat a fejünkben.

  1. Mit szabad enni?
  2. Mit mivel helyettesíthetek?

Ma már szerencsére többféle alternatív megoldás is ismert különféle ételek megfelelő helyettesítésére. Fontos kiemelni azonban, hogy nem elég egyszerűen elhagyni az adott allergiát kiváltó élelmiszert, hiszen a benne lévő értékes anyagokat más élelmiszerek fogyasztásával kell pótolnunk, hogy ne alakuljanak ki hiánybetegségek.

Kevesen tudják még, de a szuper élelmiszerként ismert chia-mag igazán hatékonyan alkalmazható a tojás helyettesítésére.

Pontos adagolás egy tojás helyett:

1 evőkanál chia-mag

3 evőkanál víz

Az egy tojásnak megfelelő, 10 percig pihentetett masszát össze is turmixolhatjuk. Nagyszerűen használható fasírozott és egyes tészták, sütemények készítéséhez egyaránt.

A chia-mag sűrítő tulajdonságainak köszönhetően lekvárok és dzsemek készítésénél is felhasználható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chia-mag-elonyei.blog.hu/api/trackback/id/tr3914280777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása