chia mag előnyei, receptek

Chia-mag és a méregtelenítés

2018. november 09. 08:50 - kpeti1989

Napjainkban rendkívül nagy mértékben vagyunk kitéve a mérgező anyagok káros hatásainak, amelyet elsősorban a modern társadalomnak köszönhetően rendkívül nehéz elkerülnünk. Hiszen a rohanó életnek köszönhetően számos esetben azonnali fogyasztásra készült termékeket, élelmiszereket fogyasztunk, amelyek a szervezet számára káros összetevőket tartalmaznak.

Ezek a káros anyagok, méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, amely folyamat súlygyarapodást, továbbá betegségek kialakulását okozza. Így most már láthatjuk, hogy a méregtelenítés fontos szerepet játszik az egészség helyreállításában, valamint a súlycsökkenésben egyaránt. Ezt a tisztító folyamatot pedig ma már különböző módon is végezhetjük. A rostok is fontos szerepet játszanak a béltisztításban, így hatékony segítséget jelent számunkra a chia-mag, amely rendkívül magas rost tartalma mellett a szervezet számára fontos tápanyagokat is tartalmazza.

Fogyasszunk naponta 1-2 kiskanál chia-magot bőséges folyadék bevitel mellett a bélrendszer megtisztulásáért.

 Chia-mag és a súlycsökkenéschia-mag-meregtelenites.jpg

A szervezet megfelelő méregtelenítése után sok esetben a fogyás magától beindul, amely mellett természetesen elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. A chia-mag könnyedén beépíthető az étrendekbe, amely egy igazán nagyszerű élelmiszer. Szénhidrát tartalmának közel 90 %-át rostok alkotják, amelynek köszönhetően a chia-mag rendszeres fogyasztásával jóllakottság és telítettség érzet érhető el.

Glikémiás indexe 2,8.

Emellett a chia-mag gazdag fehérje tartalommal is rendelkezik, továbbá a fehérjék felhasználását segítő esszenciális aminosavakat is tartalmazza. A fehérjék pedig szintén nagy segítséget jelentenek egy-egy diéta során, hiszen segítségükkel csökkenthető az éhségérzet, valamint a szervezet számára kiváló tápanyag forrást jelentenek.

A chia-mag tehát kiváló segítséget nyújt a méregtelenítés, valamint a súlycsökkenés során is, amelynek köszönhetően még az egészség is támogatható. Könnyű, tápanyagokban gazdag és kalóriaszegény élelmiszer, amelyet sokan superfood-ként említenek. Magas antioxidáns hatásai révén pedig rendszeres fogyasztásával az öregedési folyamatok is lassíthatóak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chia-mag-elonyei.blog.hu/api/trackback/id/tr6214361529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása